Tetris verslaat Angry Birds

Stefan Walthie (StefanW)

Het puzzelspel Tetris voor de iPhone heeft Angry Birds van de eerste plaats gestoten als meest gedownloade spel van het moment. Dat blijkt uit de hitlijst die wordt bijgehouden door Apple. De nieuwste versie van Tetris werd vorige week uitgegeven en introduceert nieuwe spelfuncties, waaronder de mogelijkheid het spel online tegen vrienden te spelen.

Gamers kunnen nu in Tetris een abonnement afsluiten. Hiermee verdienen spelers onder meer extra punten voor de wereldranglijst. Het abonnement voor het puzzelspel kost 2,39 euro per maand of 23,99 euro voor een jaar. Het spel zelf kost tachtig cent.

Electronic Arts heeft wereldwijd voor verschillende telefoons 132 miljoen exemplaren van verschillende versies van het in de jaren tachtig in de Sovjet-Unie bedachte Tetris verkocht. Daarmee is Tetris alles bij elkaar genomen minder populair dan Angry Birds. Het puzzelspel waarbij spelers vogels op het kasteel van biggetjes moeten lanceren om die te verslaan, is wereldwijd vijfhonderd miljoen keer gedownload voor verschillende apparaten.


Tetris verslaat Angry Birds (Foto: Novum)