Ricciardo verwacht geen plaats bij Toro Rosso

Peterselieman

Daniel Ricciardo houdt er rekening mee dat hij volgend Formule 1-seizoen nog niet zal gaan racen voor Scuderia Toro Rosso. De jonge Australiër denkt dat Red Bull besluit om ook in 2012 het zusterteam met de coureurs Sébastien Buemi en Jaime Alguersuari te laten starten.

"Het lijkt er op dat Toro Rosso doorgaat met de coureurs waarmee zij het afgelopen jaar ook reed. Honderd procent zeker weet ik dat niet, maar dat maakte ik in ieder geval op uit de woorden die tegen mij gezegd zijn. De kans is dus groot dat ik volgend jaar opnieuw voor een team rijdt dat geen directe banden heeft met Red Bull. Het goede nieuws is echter dat ik volgend jaar ook onder contract sta bij Red Bull. Ze willen dus graag met mij verder," zei Ricciardo tegen The West Australian.

Ricciardo mocht dit jaar elf races rijden voor HRT. Volgens de geruchten kan de 22-jarige Australiër Jarno Trulli vervangen bij Caterham F1 Team. "Dat is misschien een mogelijkheid, maar voorlopig ook niet meer dan dat. Maar het zou niet verkeerd zijn, het zou een stap vooruit zijn ten opzichte van dit jaar. Ik denk niet dat dat team volgend jaar voor de punten mee zal doen, maar er wordt wel goede progressie geboekt. Bovendien zou Heikki Kovalainen een teamgenoot zijn waar ik mij aan op kan trekken."