"Speed eren met WK-kwalificatie van Wales"

Niels (DerMeister)

Raymond Verheijen, assistent van de onlangs overleden bondscoach Gary Speed, roept op om de droom van Speed waar te maken; WK-kwalificatie van Wales voor het WK in Brazilië.

Speed beroofde zich vorige week van het leven en werd vervolgens dood in zijn woning aangetroffen. "Ik snap dat iedereen zich afvraagt waarom, maar het is niet aan ons om te speculeren", liet Verheijen weten in The Telegraph. "Het is nu tijd om Gary te respecteren als persoon en als trainer en zijn werk voort te zetten."

"Het enige waar mensen aan zouden moeten denken deze week, is aan zijn vrouw Louise en zijn twee jongens. De begrafenis zal erg emotioneel worden", vervolgde Verheijen. "Vanuit professioneel oogpunt vind ik dat de speculaties over zijn dood moeten stoppen. We moeten Gary herinneren en eren als trainer en manager."

Verder deed Verheijen een oproep aan de voetbalploeg van Wales om de grote wens van Speed uit respect en eerbied te vervullen: "Hij heeft Wales een legende gegeven. Hij gaf fans hun trots terug. Wij, als begeleidingsteam, hebben nu de plicht en het voorrecht de droom van Gary waar te maken en ons te kwalificeren voor Brazilië 2014."