Minder korting op pensioen met 65 bij zwaar beroep

Redactie

Werknemers met laagbetaalde zware beroepen worden in de toekomst minder gekort als zij met hun 65e met pensioen gaan. Zij krijgen dan slechts drie procent minder AOW, schrijft de Volkskrant dinsdag.

Middelbaar en hoger personeel krijgt straks per jaar dat eerder dan met 67 wordt gestopt met werken levenslang 6,5 procent minder AOW. Dat is dus dertien procent minder als ze op hun 65e stoppen.

De PvdA heeft steeds geëist dat het werknemers met lage lonen en zware beroepen mogelijk blijft om op hun 65e met pensioen te gaan. Het kabinet heeft nu een akkoord met de PvdA bereikt. Minister van Sociale Zaken Henk Kamp (VVD) stuurt dinsdag een brief over de uitwerking van de hervorming van de pensioenen naar de Tweede Kamer.

De pensioenleeftijd gaat in 2020 omhoog naar 66 jaar. Dan krijgen degenen met een zwaar beroep nog anderhalve procent korting als ze op hun 65e stoppen. In 2025 gaat de pensioenleeftijd omhoog naar 67 jaar en krijgen ze dus twee stappen van anderhalf procent korting, samen goed voor drie procent.