[Premier League] Fulham laat langs Liverpool

Niels (DerMeister)

Fulham heeft in eigen huis met 1-0 weten te winnen van Liverpool. De Amerikaan Clint Dempsey profiteerde kort voor tijd van een fout van doelman Pepe Reina. De bezoekers speelden twintig minuten lang met tien man, nadat Jay Spearing een dubieuze rode kaart kreeg.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Zo kreeg Bryan Ruiz, die een basisplaats had bij Fulham, een grote kans. De Londense ploeg kwam vervolgens echter een aantal keren goed weg, maar het vizier bij Andy Carroll stond niet op scherp. De lange spits vormde met Luis Suárez het spitsenduo, terwijl Dirk Kuijt op de reservebank begon.

Na rust werd Liverpool sterker, maar moest het twintig minuten voor tijd verder met tien man. Een overtreding van Spearing op voormalig AZ'er Moussa Dembélé werd zwaar bestraft met rood. Met Stuart Downing en Kuijt als invallers gingen The Reds op zoek naar de voorsprong, maar de ploeg kwam goed weg toen Dempsey aan de andere kant de lat raakte.

Downing en Henderson waren namens Liverpool het dichtst bij een treffer, maar beiden raakten de paal. Kort daarna wist Fulham toch tot score te komen. Reina verkeek zich op een afstandsschot van ex-Liverpudlian Danny Murphy, liet de bal los en deze kwam voor de voeten van Dempsey. De Amerikaan kon de bal zodoende in het lege doel schieten. Liverpool zette in de slotminuten nog aan, maar de ploeg van trainer Martin Jol kwam niet meer in moeilijkheden.