Ecclestone: "RRA was geen goed idee"

Peterselieman

Formule 1-baas Bernie Ecclestone begrijpt wel waarom Ferrari en Red Bull Racing uit de Formula One Teams' Association zijn gestapt. De Brit vindt dat het Resource Restriction Agreement dat de teams afgesproken hebben om kosten te besparen al meteen gedoemd was om te mislukken.

Voor 2012 hadden de teams een nieuw akkoord moeten sluiten, maar interne ruzie over de handhaving van de RRA en het niet eens kunnen worden over de afspraken heeft Ferrari en Red Bull af doen haken. Hierdoor zal de FOTA vanaf 1 februari uit slechts negen teams bestaan. HRT was al eerder geen lid meer.

Het mislukken van de RRA verbaast Ecclestone niet. "Het was vanaf het begin al een hopeloze zaak. Voor Formule 1-teams, die allemaal met elkaar strijden om de beste te zijn, is het namelijk heel moeilijk om afspraken te maken waardoor het voor henzelf moeilijker wordt om te winnen," zei hij tegen The Financial Times.

"Daarnaast is het voor een Formule 1-renstal sowieso niet eenvoudig om eerlijk te zeggen wat ze hebben gedaan en hoeveel geld en mankracht het heeft gekost, dus het is niet verwonderlijk dat er over en weer beschuldigingen zijn geüit over teams die valsgespeeld zouden hebben," zei de Brit die wel snapt waarom Ferrari en Red Bull af zijn gehaakt. "Ik denk dat zij vinden dat de FOTA niet meer vertegenwoordigt waar het in het begin voor stond."