NAC naar FIFA voor transfergeld Amoah

Peterselieman

NAC Breda is naar de FIFA gestapt in de hoop het transfergeld voor Matthew Amoah te ontvangen. De Bredase club ontvangt nog 450.000 euro van Mersim Idman Yurdu.

De Brabanders hebben nog geen cent heeft ontvangen van het Turkse Mersim Idman Yurdu voor de transfer van Matthew Amoah. De Ghanese voetballer maakte in september de overstap naar Turkije voor 450.000 euro. De Turken zouden in negen termijnen van 50.000 betalen, maar hebben dat vooralsnog niet gedaan.

Vooraf werden wel duidelijke afspraken zwart op wit vastgelegd en een bankgarantie overlegd, waardoor de club sterk staat in de zaak. "We zijn met deze club overeengekomen dat ze in negen termijnen de transfersom van 450.000 euro mogen overmaken. Deze afspraak is ook ondertekend door de KNVB en de Turkse voetbalbond."

"De eerste twee termijnen zijn verstreken, maar we hebben nog helemaal niks ontvangen", zegt algemeen directeur Ed Busselaar tegen De Telegraaf. Bij de Turkse club vond hij geen gehoor en schakelde daarom de KNVB en de FIFA in. "Natuurlijk winnen we deze zaak en krijgen we ons geld. Maar de vraag is wanneer."