Heerlen wil deeltijd-ww voor winkeliers 't Loon

Redactie

De gemeente Heerlen bekijkt of de deeltijd-ww kan worden ingezet zodat de winkeliers van het verzakkende winkelcentrum 't Loon hun personeel kunnen blijven betalen. De gemeente overlegt hierover met het ministerie van Financiën, zei burgemeester Paul Depla op Radio 1.

Hij sprak van een 'terechte vraag' aan het ministerie. Hij wees erop dat de deeltijd-ww ook is ingezet zodat bedrijven hun personeel tijdens de bankencrisis konden behouden. "Dit is ook een crisis, ook al speelt het heel lokaal." De verzakking is volgens hem een drama voor de mensen. "Dat zag je zondag wel toen ze hun spullen kwamen halen. De rest van de stad is in sinterklaassfeer, maar voor hen is het deze keer een domper."

De winkeliers lopen veel inkomsten mis doordat ze in de aanloop naar de feestdagen niet open kunnen zijn. De verzakking van het winkelcentrum wordt volgens de burgemeester iedere dag erger.

"Als een pilaar verzakt, weet je dat het plafond het niet gaat houden. Hier is sprake van een kettingreactie." Het is volgens hem daarom van belang dat de winkeliers snel met een sloopplan komen. Bij een gecontroleerde sloop valt volgens hem beter te voorspellen wat er gebeurt dan wanneer het gebouw plotseling instort. De winkeliers hebben tot maandag 12.00 uur om met een plan te komen.