Haaienfilm weer in opmars

dekatophetspek

Het is alweer 36 jaar geleden dat Jaws een groot succes was en sindsdien hebben we heel wat films gezien met haaien. Vooral de laatste jaren is het zeemonster weer behoorlijk in opmars.

Werd er bij Jaws nog veel aan de fantasie overgelaten, in de nieuwere films kunnen de haaien de vreemdste dingen doen. Zo komen er binnenkort een tweetal films uit, waarvan we jullie de trailers niet willen onthouden.

Super Shark is een low budget film over een monsterlijke haai die vooral op het strand jaagt. Zelfs een straaljager ontkomt niet aan de kaken van het monster en er is maar één manier om de haai te bestrijden. Men gooit een tank met poten in de strijd. Super Shark is een film van Fred Olen Ray, die eerder naam maakte in het cultcircuit met titels als Hollywood Chainsaw Hookers, Attack of the 60 Foot Centerfolds, Bikini Girls from the Lost Planet en Bikini Jones and the Temple of Eros.


De trailer voor Super Shark.

En dan denk dat het niet erger kan? Mis. In de B-film Sand Sharks zijn de mensen ook al niet veilig op het strand. De haaien zwemmen namelijk gewoon door het zand heen. Sand Sharks is geregisseerd door Mark Atkins, die eerder meewerkte aan onder meer Battle of Los Angeles.


De trailer voor Sand Sharks.