[Bundesliga] Schalke 04 rekent af met Augsburg

Chloroform

Schalke 04 heeft zich hersteld van de nederlaag van vorige week tegen Borussia Dortmund. De formatie van trainer Huub Stevens won met 3-1 van FC Augsburg. Klaas-Jan Huntelaar zette zijn ploeg op het goede spoor, maar Sascha Molders maakte gelijk. Via Christian Fuchs en Raúl werden alsnog drie punten behaald.

Schalke staat nu vierde in de Bundesliga met 28 punten uit vijftien duels. De achterstand op koploper Bayern München bedraagt drie punten. Het Augsburg van de Nederlandse trainer Jos Luhukay is hekkensluiter. Lorenzo Davids en Paul Verhaegh stonden in de basis bij die ploeg.

Hamburg SV was eerder op zondag met 2-0 te sterk voor FC Nürnberg. Paolo Guerrero en Marcell Jansen scoorden voor de thuisploeg, waar Jeffrey Bruma kort na rust werd vervangen. HSV bezet de elfde positie met zeventien punten, Nürnberg moet het doen met de vijftiende stek.

John Heitinga ging met Everton onderuit in de Premier League. In eigen huis werd met 1-0 verloren van Stoke City. Robert Huth maakte het enige doelpunt. Wolverhampton Wanderers was dankzij twee treffers van Steven Fletcher Sunderland de baas: 2-1. Kieran Richardson had de bezoekers nog wel op voorsprong gezet.


Schalke 04 rekent af met Augsburg (Foto: Novum)