'Assassin's Creed-games maak je niet in één jaar'

wc-eend

De afgelopen drie jaar is er jaarlijks een Assassin's Creed-game uitgekomen en in 2012 zal dit weer gebeuren. Dit betekent niet dat elke game maar een jaar in ontwikkeling is geeft Tony Key, Ubisoft senior VP of sales and marketing, aan in een interview.

Key geeft aan dat de games nooit in één jaar gemaakt zijn en dat mensen niet moeten vergeten dat er heel veel mensen aan de serie werken. Alleen al in de Montreal-studio van Ubisoft werken 2000 man, alhoewel niet allemaal aan de game-serie, maar de meesten wel. Daarnaast werken ander studio's over de hele wereld mee aan de game.

Key geeft aan dat het moeilijk is mensen te overtuigen dat de games echt niet in één jaar uitkomen en hoopt dat dit mensen niet tegenhoud om de game te kopen.

Key geeft in hetzelfde interview ook aan dat ze nog wel even door kunnen gaan met de games vanwege de mogelijkheden in de verhalen. Met Revelations is het verhaal van Altaïr en Ezio afgerond en kunnen ze wat anders opstarten. Lees het volledige interview hier.