Blanc: "Engeland is favoriet in onze groep"

donroyco

Laurent Blanc, bondscoach van Frankrijk, vindt groep D een redelijk moeilijke groep op het EK. Toch is hij blij dat Frankrijk niet bij groep B werd ingeloot. "Wat Denemarken is overkomen, had ook ons kunnen overkomen en dan zou het een moeilijk verhaal voor ons zijn geworden. We hadden ook in groep A terecht kunnen komen, wat een zeer open groep is", aldus Blanc tegenover L'Équipe

"Alvorens we de kwaliteiten van onze tegenstanders gaan evalueren, moeten we er ons van bewust zijn dat ook de Franse ploeg moet verbeteren en dat is waar ik me nu op focus. In juni speelden we al tegen Oekraïne en we zullen weer tegen Engeland spelen, maar deze keer in een andere context."

"Dan hebben we ook nog Zweden, dat fysiek sterk is en moeilijk om tegen te spelen. Voor mij is Engeland de favoriet, de andere ploegen moet erop hopen dat ze de volgende ronde halen. Alle nationale ploegen hebben dezelfde doelen: om bij de bovenste twee te eindigen en de volgende ronde te behalen."

Blanc is in ieder geval opgelucht dat hij in de groepsfase het niet op hoeft te nemen tegen de ploegen die in zijn ogen de drie sterkste teams van het toernooi zijn. "In de groepsfase zullen we het in ieder geval niet opnemen tegen de beste drie ploegen van het moment: Spanje, Nederland en Duitsland."