Van Marwijk vindt zware loting enorme uitdaging

Peterselieman

Bondscoach Bert van Marwijk vindt de EK-loting een enorme uitdaging. Nederland werd vrijdag in het Paleis van de Kunst in Kiev ingedeeld in de poules des doods met Duitsland, Portugal en Denemarken.

"Het is de zwaarste poule, daar is iedereen het over eens", zegt de bondscoach tegen de NOS. "Maar het is ook een enorme uitdaging. Ik vind het wel wat hebben. Het zijn allemaal geweldige tegenstanders."

Nederland begint het toernooi op 9 juni tegen Denemarken. Ondanks dat de Denen op papier de minst aansprekende tegenstander zijn, betitelt Van Marwijk het duel als cruciaal. "Het is enorm belangrijk om dat duel te winnen. Ik kijk dan ook niet te ver vooruit naar de andere wedstrijden."

De andere twee tegenstanders, Duitsland en Portugal, kunnen Van Marwijk ook wel bekoren. "Duitsland bevalt me wel. En Portugal eigenlijk ook wel, ondanks dat de statistieken niet in ons voordeel spreken."

Dat Nederland zijn groepsduels in Charkov afwerkt, vindt Van Marwijk vooral jammer voor de supporters. "Voor hen wordt het nu veel lastiger om er te komen. Voor ons is het maar een kwartiertje extra vliegen."


Van Marwijk vindt zware loting enorme uitdaging (Foto: Novum)