True Grit-actrice Steinfeld in sciencefictionfilm

Borizzz

True Grit-actrice Hailee Steinfeld is in onderhandeling voor de vrouwelijke hoofdrol in Ender's Game. Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety. De sciencefictionfilm is gebaseerd op de gelijknamige boeken van Orson Scott Card uit 1985, waarin de aarde wordt bedreigd door een buitenaardse invasie.

De mannelijke hoofdrol wordt vertolkt door Asa Butterfield, die vanaf 9 februari te zien is in de avonturenfilm Hugo van Martin Scorsese. De 14-jarige acteur speelt Andrew 'Ender' Wiggin, een jongen met een uitstekend tactisch vernuft die wordt opgeleid tot gevechtspiloot. Steinfeld is in de race voor de rol van de enige vrouwelijke soldaat in het leger. Ze wordt al gauw Wiggins rechterhand.

De carrière van de 14-jarige actrice zit na haar rol in de grauwe western True Grit van de Coen Brothers duidelijk in de lift. In de volgend jaar te verschijnen Romeo and Juliet, waarvan de opnames volgende maand in Italië van start gaan, speelt ze de rol van de titelheldin. Opvallend genoeg is haar volgende film, Rosaline, ook gebaseerd op het klassieke stuk van William Shakesepare. In deze moderne bewerking ligt de nadruk echter op een ex-vriendin van Romeo die de nieuwe liefde met Juliet van een afstandje gadeslaat.

Ender's Game wordt geregisseerd door Gavin Hood, vooral bekend van de superheldenfilm X-Men Origins: Wolverine. De film moet in 2013 verschijnen.