Sneijder: "Groep A is ook niets"

Niels (DerMeister)

Nederland kwam bij de loting voor de groepsfase van het EK voetbal 2012 in Poule B terecht met Duitsland, Portugal en Denemarken. Oranje-international Wesley Sneijder spreekt van een zware poule, maar liet tegen de NOS weten ook wel blij te zijn met de loting.

"Ik denk dat de loting zwaar is. In zo'n toernooi moet je alles winnen om Europees kampioen te worden. Het is een zware poule, maar we kennen de tegenstanders. Het is sowieso belangrijk om je eerste wedstrijd te winnen. Nu je na Denemarken tegen Duitsland en Portugal speelt, geldt dat nog meer", liet Sneijder weten.

Voor Duitsland is de Oranje-international niet bang: "Hoe we dat tegen die Duitsers gaan doen? In ieder geval niet zoals de laatste keer. Een oefenduel is heel wat anders dan een EK-wedstrijd. We kennen hun kwaliteiten en ik denk dat we het kunnen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken."

"In Groep A wil je ook niet zitten", aldus Sneijder over de groep waar Polen, Rusland en Griekenland in zitten. "Misschien zou je in die poule willen zitten om een ronde verder te komen. Maar je speelt op het hoogste niveau en dan wil je ook mooie wedstrijden spelen. Die hebben we nu."