Honda roept auto's terug om airbagprobleem

Redactie

Autofabrikant Honda roept 304.000 auto's terug vanwege problemen met de airbags. De druk in de beschermende luchtzakken zou te hoog kunnen zijn waardoor automobilisten in het geval van een ongeluk verwond kunnen worden door stukjes rondvliegend metaal en plastic, liet de Japanse fabrikant vrijdag weten.

Volgens Honda zijn er de afgelopen jaren twintig ongevallen, waaronder enkele dodelijke, voorgevallen als gevolg van het technische mankement. De auto's die worden teruggeroepen zijn in 2001 en 2002 van de lopende band gerold. Het gaat onder meer om de modellen Accord, Civic, Odyssey, Pilot en CR-V.

Het probleem met de airbag wordt veroorzaakt door toepassing van een onjuiste component in de chemicaliën die gebruikt worden voor het opblazen van de luchtkussens.

Het overgrote deel van de teruggeroepen auto's rijdt rond in de Verenigde Staten en Canada. Daarnaast gaat het om enkele duizenden voertuigen in andere landen.

In 2008 en 2009 riep de autofabrikant ook al auto's terug. In totaal gaat het wereldwijd inmiddels al om twee miljoen voertuigen.