Nabestaanden Bob Marley klagen halfbroer aan

Redactie

Rita Marley, de weduwe van Bob Marley, en negen van zijn kinderen hebben de halfbroer van de reggaezanger aangeklaagd. Ze willen geld zien van Richard Booker, die onder Marleys naam een restaurant en muziekfestival uitbaat.

Booker heeft volgens de nabestaanden geen recht op het gebruik van Marleys naam en beeltenis, schrijft entertainmentwebsite TMZ. Ze eisen dan ook dat hij hiermee stopt en de gemaakte winst aan hen uitkeert.

De halfbroer van Marley runt een restaurant op Jamaica genaamd Mama Marley's. Ook organiseert hij het 9 Mile Music Festival, een jaarlijks festival in Miami, vernoemd naar het geboortedorp van de in 1981 overleden reggaezanger.

Rita Marley en de kinderen registreerden in 2009 Marley als merknaam. Zij zijn de enigen die sindsdien producten en bedrijven met de naam en beeltenis van de zanger mogen tooien.

Twee van de negen kinderen die Booker nu aanklagen staan op het programma van de volgende editie van het 9 Mile Music Festival, dat Booker al achttien jaar ter ere van Bob Marley organiseert.