Ecclestone geeft Austin tot 7 december

Peterselieman

Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft de organisatie van de Grand Prix van de Verenigde Staten tot 7 december de tijd gegeven om de financiële zaken in orde te maken. Komt er voor die datum geen eerste betaling dan staat de race in Austin, Texas, niet op de F1-kalender voor 2012.

"De oorspronkelijke deadline is niet gehaald, maar we zij nog altijd bezig om de race door te laten gaan. Ze hebben zo snel mogelijk nog wat geld nodig en een pen om te tekenen. Dat weten ze dondersgoed. Deadlines zijn vreselijke dingen, want iedereen probeert altijd tot het uiterste te gaan. Het moet echter voor de volgende bijeenkomst van de World Motor Sport Council rond zijn, anders gaat het niet door," zei Ecclestone tegen The Associated Press.

De Brit zou het jammer vinden dat de eerste F1-race sinds 2007 in de Verenigde Staten geen doorgang zou kunnen vinden op het momenteel nog in aanbouw zijnde Circuit of the Americas. "Ze hebben moeite om het financiële gedeelte op orde te krijgen, dat is het probleem. Ze zijn aan het proberen om het op te lossen, want het zou jammer zijn om het evenement kwijt te raken."