Joop van den Ende maakt schaatsshow van Ice Age

dekatophetspek

Joop van den Endes Stage Entertainment werkt aan een schaatsshow rond de animatiefilms Ice Age. Ice Age Live! A Mammoth Adventure moet zijn première volgend jaar november beleven in Londen en de hele wereld over gaan.

"Ice Age is voor mij als theaterproducent een wereldtitel", reageert Van den Ende in het AD. "Het is misschien wel de meest populaire animatiefilm ooit." Van Ice Age zijn tot nu toe drie films verschenen. De films van studio Twentieth Century Fox leverden wereldwijd miljarden op.

"Niet alleen kinderen, ook volwassenen vinden het een fantastisch verhaal", weet Van den Ende. "Natuurlijk ben ik onnoemlijk trots dat mijn Nederlandse theaterbedrijf Stage Entertainment door het grote Fox is uitgekozen als exclusieve partner."

Ice Age Live! moet door dertig landen trekken. De show, die in Utrecht wordt ontwikkeld, is pas in 2014 in Nederland te zien. In de ijsshow zijn elementen van alle drie de Ice Age films verwerkt, die door acteurs, poppen, schaatsers en acrobaten op het ijs worden gebracht.


Joop van den Ende maakt schaatsshow van Ice Age (Foto: Novum)