Ancelotti: "Chelsea-selectie te oud"

Peterselieman

Carlo Ancelotti denkt een verklaring te hebben voor de tegenvallende prestaties van Chelsea. De oud-trainer van de Londenaren vindt de selectie te oud.

Ancelotti wil in ieder geval de schuld niet bij André Villas-Boas neerleggen. "Hij kan niet voor wonderen zorgen. De ploeg is oud. Het is hetzelfde team als wat ik achterliet, met uitzondering op Juan Mata en Raul Meireles. Het probleem is niet Villas-Boas, het is de ploeg die hij heeft. André is jong en onervaren, maar hij heeft het goed gedaan en is een talent."

Villas-Boas is het niet met zijn voorganger eens. "Ik denk niet dat het aan de veroudering van de selectie ligt. Het was ons besluit om met deze spelers door te gaan. Wij geloven in ze."

Chelsea is tot nu toe aan een desastreus seizoen bezig. De Londenaren werden deze week uitgeschakeld in de kwartfinale van de League Cup en staan op een teleurstellende vijfde plek in de Premier League. In de Champions League moet Chelsea nog hard aan de bak om zich te kwalificeren voor de volgende ronde.