Cruijff zet juridische stappen door

Peterselieman

Johan Cruijff en de tien Ajax-trainers zetten de juridische procedure tegen de overige leden van de Raad van Commissarissen voort.

Cruijff en de jeugdcoaches Dennis Bergkamp, Wim Jonk, John Bosman, Jaap Stam, Marc Overmars, Dean Gorré, Bryan Roy, Orlando Trustfull, Ronald de Boer en Michel Kreek hebben bij de rechter om een datum verzocht waarop het kort geding moet plaatsvinden. Dat meldt De Telegraaf.

Cruijff zal vermoedelijk de procedure van de commissarissen bij de aanstelling van de nieuwe directie aanvechten. De nummer veertien werd niet betrokken in de aanstellingen van Louis van Gaal, Martin Sturkenboom en Danny Blind. Volgens de tien jeugdcoaches komen de in hun contract opgenomen functieomschrijvingen en doelstellingen niet overeen met de afspraken die met de nieuwe directie zijn gemaakt.

Daarnaast heeft Tscheu La Ling zowel een strafzaak als een civiele zaak lopen tegen de voorzitter van de RvC, Steven ten Have. Die zou Ling hebben beschuldigd van omkoping tegenover supporters en de ledenraad. Ling eist een rectificatie en zal de zaak ook doorzetten wanneer Ten Have besluit op te stappen.