[League Cup] Crystal Palace stunt op Old Trafford

Niels (DerMeister)

Crystal Palace heeft voor dé verrassing gezorgd in de kwartfinales van de Carling Cup door op Old Trafford met 1-2 te winnen van Manchester United. Glenn Murray werd de held van de wedstrijd, aangezien de speler van Crystal Palace in de achtste minuut van de verlenging de 1-2 wist te scoren.

Manchester United, dat aantrad zonder grote sterren als Wayne Rooney en Nani, kende in het eerste bedrijf veel moeite met Crystal Palace. De ploeg uit de Championship speelde goed en daardoor kon ManU nauwelijks voor gevaar zorgen. Dimitar Berbatov kreeg een grote kans om te score te openen, maar de Bulgaarse spits wist het net niet te vinden.

Ook jongeling Mame Diouf kreeg een enorme kans, maar zijn schot ging net over de lat. Crystal Palace kon hier slechts een paar gevaarlijke counters tegenover stellen. De talentvolle Manchester-doelman Ben Anos kwam echter nauwelijks in de problemen.

Na rust mocht Antonio Valencia alleen op het doel van Crystal Palace afgaan, maar ook hij wist niet voor de voorsprong te zorgen. Ook invaller Morrison, die na rust de teleurstellende Berbatov verving, kreeg een goede mogelijkheid. Zijn schot werd echter gepareerd door de erg sterk keepende Price van Crystal Palace.

Waar Manchester United kansen miste, was het aan de andere kant wel raak. Met een prachtig afstandsschot van ruim dertig meter wist Darren Ambrose zijn ploeg verrassend op 0-1 te zetten. Lang kon Crystal Palace echter niet van de voorsprong genieten, want vier minuten later was de stand weer gelijk. Federico Macheda werd gevloerd in het strafschopgebied en de jonge spits wist vervolgens zelf de penalty te benutten.

Er vielen in de reguliere tijd vervolgens geen doelpunten meer en daardoor moest een verlenging de beslissing brengen. Darren Gibson was namens ManU dichtbij de 2-1, maar zijn schot ging echter net langs de verkeerde kant van de paal. Crystal Palace voetbalde prima mee en pakte in de 98e minuut zelfs de voorsprong. Invaller Glenn Murray kopte uit een vrije trap van Ambrose de bal achter Amos. Gibson en Macheda kregen nog kansen op 2-2, maar Crystal Palace hield met hangen en wurgen in het restant van de verlenging de boel dicht.