Kovalainen: "Ik blijf bij Team Lotus"

Peterselieman

Heikki Kovalainen zegt niet van plan te zijn om Team Lotus, volgend jaar Caterham, te verlaten. De Fin wordt genoemd bij Lotus Renault GP, maar zegt alleen het zitje bij zijn huidige team op te geven als een echt topteam zich bij hem meldt.

Kovalainen heeft een sterk seizoen achter de rug en voelt zich thuis bij Team Lotus. "Ik moet eerlijk zijn naar teambaas Tony Fernandes toe en ik heb vorig jaar voor twee seizoenen bijgetekend, omdat ik wist dat één jaar niet genoeg zou zijn. Ik lig dus vast voor volgend jaar en alleen bij een topstoeltje zou ik naar Tony toegaan," zei de Fin tegen Autosport.

"Als er een stoeltje bij een topteam beschikbaar was geweest dan weet ik zeker dat Tony zou zeggen dat ik er voor moest gaan. Bij de middenmootteams zou ik niet tekenen. Ons team kan volgend jaar een stap maken en ik ben blij daar bij te zijn. Ik voel me hier thuis en heb een goede band met het team omdat ik er al vanaf het begin bij ben. Momenteel heb ik geen contact met andere teams, misschien eind volgend jaar, wie weet."


Kovalainen: "Ik blijf bij Team Lotus" (Foto: Pro Shots)

Kovalainen reed in het verleden voor Renault en McLaren. Bij dat laatste team vertrok hij eind 2009 na twee lastige seizoenen naast Lewis Hamilton. De stap om bij Team Lotus te tekenen betekende voor hem een nieuwe start in de Formule 1. "De gesprekken in de paddock over mij zijn veel positiever, dus dat is goed. Het is langzaam een ommekeer in mijn carrière geworden, omdat het bij Renault en McLaren niet werkte en ik niet de prestaties behaalde die de mensen verwachtten."

"Ik wist dat ik beter kon en had niet het zelfvertrouwen. Daarom wist ik dat ik terug naar de basis moest, aan het zelfvertrouwen werken, want zelfvertrouwen is goed en dat heeft prima gewerkt. Ik voel me nu meer op mijn gemak in de paddock en mijn prestaties zijn op het niveau dat nodig is om in de Formule 1 te blijven. Ik ben blij dat ik de dingen ten goede gekeerd heb," zei de Fin die weet dat bij Team Lotus nog veel werk te verzetten is voordat er punten gepakt worden, maar dat dit hoort bij de plannen die in 2009 toen hij tekende bestonden.