[League Cup] Chelsea, Arsenal uitgeschakeld

Niels (DerMeister)

Vanavond werden de eerste drie partijen uit de kwartfinales van de League Cup afgewerkt. Liverpool mocht op bezoek bij Chelsea, terwijl Arsenal in eigen huis aantrad tegen Manchester City. De derde partij ging tussen Championship-ploeg Cardiff City en Blackburn Rovers. Morgen speelt Manchester United tegen Crystal Palace

Chelsea - Liverpool* 0-2

Negen dagen terug stond de ontmoeting tussen beide ploegen ook al op het programma op Stamford Bridge. Liverpool won destijds met 1-2 en vanavond trokken The Reds opnieuw aan het langste eind. Voor rust kreeg Liverpool de grootste kans van de wedstrijd. Andy Carroll wist de penalty, na hands van oud-PSV'er Alex, echter niet te benutten. Romelu Lukaku, die in de spits begon bij Chelsea ontsnapte voor rust aan rood, maar was met een kopbal wel het dichtst bij een treffer.

Na rust zette Chelsea, zonder onder meer John Terry, Michael Essien en Petr Cech, aan. Het was echter Liverpool, dat zonder Luis Suárez en Dirk Kuijt aantrad, dat op voorsprong kwam. Na een mooie rush van Craig Bellamy wist Maxi Rodriguez, hij scoorde negen dagen terug ook al, de voorzet van de Welshman binnen te lopen. Niet veel later kopte Martin Kelly, uit een prachtige vrije trap van Bellamy de 0-2. Chelsea-trainer André Villas-Boas bracht aanvallers Nicolas Anelka en Juan Mata nog binnen de lijnen, maar de score veranderde niet meer. Bij Liverpool viel Kuijt tien minuten voor tijd nog in.

Arsenal - Manchester City* 0-1

Beide ploegen waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Beide ploegen kregen kansen, maar voor rust werd er niet gescoord. Zo wist Adam Johnsson zijn persoonlijke tegenstander Ignasi Miquel te passeren, maar vervolgens wist hij geen doel te treffen. Ook Arsenal, zonder Robin van Persie, kreeg kort daarna een grote mogelijkheid. Francis Coquelin wist Chu Young Park te vinden, maar de Zuid-Koreaan wist reservedoelman Costel Pantilimon nie tte passeren. Ook op een schot van Alex Oxlade-Chamberlain had hij een passend antwoord.

Na rust was het Manchester City dat via Edin Dzeko gevaarlijk werd. De spits draaide gevaarlijk weg, maar schoot net naast. Arsenal kwam daarna tot leven en nam het initiatief van de wedstrijd over. Er werd, zoals wel vaker, uitstekend gespeeld, maar grote kansen waren er nauwelijks. Kort voor tijd waren het The Citizens die er met de zege vandoor gingen. Na een corner van Arsenal belandde de bal bij Johnson, die Dzeko wegstuurde. Hij zag invaller Sergio Agüero, die op zijn beurt de messcherpe counter in stijl afrondde; 0-1.

Cardiff City* - Blackburn Rovers
2-0

Cardiff City, uitkomend in de Championship, wist in eigen huis Premier League-ploeg Blackburn Rovers met 2-0 te verslaan. Na twintig minuten spelen bracht Kenny Miller zijn ploeg op voorsprong. Na rust was het Anthony Gerrard die de score verdubbelde. Daardoor stroomt Cardiff City door naar de halve finales.

* naar halve finales