Ronaldo voorzitter organisatie WK 2014

Niels (DerMeister)

De organisatie van het WK 2014 in Brazilië krijgt voormalig topvoetballer Ronaldo Luís Nazário de Lima als voorzitter. Hij zal volgens diverse Braziliaanse media donderdag officieel worden gepresenteerd als preses van het organisatiecomité.

Ricardo Teixeira, de huidige voorzitter van het comité en tevens preses van de Braziliaanse voetbalbond, heeft Ronaldo gevraagd deze taak op zich te nemen. Het Fenomeen liet afgelopen zaterdag in een interview met O Globo al weten: "Ik wil graag een bijdrage leveren aan de voorbereiding en de organisatie."

De voormalig speler van onder meer PSV, FC Barcelona, Internazionale en Real Madrid boekte tussen 1994 en 2002 diverse grote successen met de Braziliaanse ploeg. Zo wist hij tweemaal de wereldtitel te veroveren en is hij met vijftien treffers de speler die de meeste doelpunten ooit maakte op mondiale eindrondes.

Ronaldo is niet de eerste gewezen voetballer die de functie als voorzitter krijgt aangewezen voor een WK. Michel Platini was dit tijdens het WK 1998 in Frankrijk, terwijl Franz Beckenbauer dezelfde functie had tijdens het WK 2006 in Duitsland.