Houdbaarheidsdatum van danser Jan Kooijman voorbij

Redactie

Jan Kooijman zou het niveau van zijn danscarrière van een aantal jaar geleden niet meer aan kunnen. "Je weet dat je een bepaalde houdbaarheidsdatum hebt en soms verloopt die", vertelt de voormalige danser voor de camera van Novum Nieuws.

"Ik denk dat ik overbelastingsklachten zou krijgen", vertelt Kooijman, die twee jaar geleden zijn danscarrière verruilde voor een rol in Goede Tijden, Slechte Tijden. "Een lies die niet meer goed werkt en een rug die als ik opsta 's ochtends pijn doet. Dat was aan het eind van mijn carrière al een beetje het geval."

Volgens de 30-jarige acteur is dansen vergelijkbaar met topsport. "Dus je gemiddelde leeftijd om te dansen ligt tussen je 3e en 35e. En dan is het vaak klaar voor de meesten."

Toch heeft hij er geen problemen mee dat hij de rest van zijn leven niet op topniveau kan dansen. "Het is wel jammer, maar je weet het van tevoren. Als je 12 bent en je start met je opleiding, dan weet je dat het op een gegeven moment ook klaar is."

Kooijman heeft het dansen niet helemaal uit zijn leven verbannen. Naast zijn acteercarrière is hij te zien als jurylid in So You Think You Can Dance. Binnenkort neemt hij plaats achter de jurydesk voor Sunday Night Fever. De nieuwe talentenjacht is zaterdagavond voor het eerst te zien bij RTL 4.