Suarez: "Geen problemen met El Hamdaoui"

Luis Suarez vertrok bijna een jaar geleden naar Liverpool, maar kijkt met veel genoegen terug op zijn periode bij Ajax.

Suarez voel zich goed bij Liverpool, maar bewaart warme gevoelens voor zijn oude club. "We missen Amsterdam wel. Ik kreeg zoveel liefde van de fans en voelde me heel erg gewaardeerd. Als ik niet naar Liverpool had gemogen, had ik met veel plezier nog voor Ajax gespeeld", zei de Uruguayaanse spits in Helden Magazine. "Ik bewaar aan iedereen bij Ajax warme herinneringen."

"Zelfs aan El Hamdaoui. Het is zo'n onzin dat ik niet goed met hem overweg kon. De waarheid is dat ik het juist goed met hem kon vinden, Mounir sprak een beetje Spaans. Sterker nog: voordat hij naar Ajax kwam, heeft Jol nog met me gesproken. Hij vroeg of ik graag met hem wilde spelen en dat beaamde ik omdat hij een goede speler is", aldus Suarez, zich ook thuisvoelt in Engeland.

"Voor mij is het ook een verrassing dat het zo goed gaat. Als ik vroeger Engels voetbal op tv keek, viel me op hoe sterk en groot spelers waren, dat er veel fysiek gespeeld werd. Het ritme is zo verschillend, veel intenser. Het gaat hier altijd door, je kan nooit even stilstaan. Het is zwaarder", zei de spits, die Ajax kampioen zag worden vorig seizoen nadat het met Suarez niet lukte. "Ik gunde het Frank de Boer en bovenal al mijn teamgenoten", besluit de goaltjesdief.