Szczesny: "Top als we Engeland loten"

Arsenal-doelman Wojciech Szczesny hoopt dat Polen en Engeland samen worden geloot voor het EK. Dan gaat hij zijn haar flink laten groeien als stunt.

Jan Tomaszewski was in 1974 de Poolse doelman die met een aantal geweldige reddingen op Wembley Engeland van het WK afhield. De doelman kreeg als bijnaam 'De Clown' vanwege zijn uitbundige haardos.

Szczesny ziet hem als voorbeeld. "Een hoofdband zou ook idioot zijn, maar die zou ik misschien ook dragen. Misschien wordt het wel een pruik als ik te weinig tijd heb om het te laten groeien!"

De doelman keek ook serieus vooruit naar het toernooi. Polen is bij de loting in pot 1 ingedeeld. "De concurrentie is enorm, omdat wij het organiseren. De loting is enorm belangrijk, omdat we geen favoriet zijn. De loting zal een enorme impact hebben op hoe we het gaan doen. Ik kan niet wachten."

"Het zou geweldig zijn als we Engeland loten op het EK. Als dat gebeurt, laat ik mijn haar groeien en proberen net zo goed te zijn als Tomaszewski toen", zei hij tegen de Daily Mirror.

De loting voor het EK2012 in Polen en Oekraïne is komende vrijdag in Kiev!