Booth: "Pic na rookietest gekozen"

Peterselieman

Gisteren werd bekend dat Charles Pic volgend seizoen bij Marussia Virgin Racing teamgenoot zal worden van Timo Glock. De 21-jarige Fransman moet Jerôme d'Ambrosio, die na een seizoen alweer mag vertrekken, vervangen bij het achterhoedeteam. De rookietest in Abu Dhabi gaf te doorslag.

"Ik ben erg blij dat we Charles voor 2012 bij het team kunnen verwelkomen. Hij heeft de afgelopen jaren erg goed gepresteerd in de lagere klasses. De rookietest van twee weken geleden gaf echter de doorslag voor ons. We hebben hem verschillende dingen laten doen om te kijken hoe goed hij was en hij deed het verbazingwekkend goed," zei teambaas John Booth.

"Ondanks dat het zijn eerste keer in een Formule 1-auto was, ging hij erg kalm en geconcentreerd te werk. Hij wist zich gedurende de test goed te verbeteren en maakte vooral indruk tijdens de racesimulaties. Voor een jonge coureur is hij erg volwassen."

Booth bedankte D'Ambrosio voor de geleverde diensten. "Jerôme heeft de afgelopen twaalf maanden een belangrijke bijdrage geleverd aan ons team. Ik weet zeker dat we nog meer van hem gaan horen in de toekomst en wens hem veel succes toe."