Federer: "Kijk uit naar een nieuw zwaar seizoen"

Frank (franklop)

Roger Federer won gisterenavond voor de zesde keer de seizoenssluiting van het tennis. Hij wist in drie sets Jo Wilfried-Tsonga opzij te zetten. De Zwitser keek na de finale vooral uit naar 2012, waarin hij wil gaan voor een grandslamzege.

"Ik heb er dit jaar een aantal gemist, net als vorig jaar, dus het voelt alsof ze heel dichtbij zijn", zei Federer. "Maar misschien ook niet, andere spelers zullen hier ook wat over te zeggen hebben." Hiermee doelt hij vooral op Novak Djokovic en Rafael Nadal, die dit jaar de grand slams verdeelden, waarbij de Serviër er drie won.

"Novak is de speler van het jaar. Iemand die vanaf het begin van het jaar veertig wedstrijden kan winnen, verdient het om het hele jaar bovenaan te staan. Andy Murray speelde ook een erg goed seizoen. Hij zal volgend jaar heel moeilijk te verslaan zijn. En Rafa is altijd klasse. Hij is altijd een bedreiging, voor alle grote toernooien."

"Het ziet er goed uit, we zagen ook dat de nummers vijf tot en met acht bijzonder dicht bij elkaar zitten. Eigenlijk hebben we een geweldige top-tien, of twintig zelfs. Ik kijk uit naar een zwaar nieuw seizoen", zo sloot Federer af.