Golfer Kaymer vol lof over Luiten

Peterselieman

Golfer Martin Kaymer is goed te spreken over zijn Nederlandse collega Joost Luiten. De twee kwamen elkaar tegen bij de World Cup in China waarbij Nederland gedeeld vierde werd, voor onder meer Duitsland. Vlak daarvoor had Luiten in Maleisië het Iskandar Johor Open gewonnen.

"Joost is een aardige vent die ik nog goed ken uit onze amateurtijd. We weten allemaal hoe goed hij is en daarom werd het wel tijd dat hij een keer ging winnen. Natuurlijk heeft zijn blessure hem veel parten gespeeld. Ik vind het erg leuk voor hem. Joost is iemand met veel desire om te winnen. En daar gaat het in de sport om," zei Kaymer die in het verleden enkele weken de nummer een van de wereld was.

Luiten zakte deze week op de wereldranglijsttwee plaatsen naar de 68e stek. Hij bereidt zich nu voor op het lucratieven Dubai World Championship en laat het UBS Hong Kong Open schieten. Op dat toernooi zal wel Robert-Jan Derksen spelen. De nummer 221 van de wereld speelde afgelopen weekend nog met Luiten samen om de World Cup.