Nederlandse gamers niet de dupe van Koreaanse hack

Stefan Walthie (StefanW)

Nederlandse gamers die het online rollenspel Maplestory spelen, zijn geen slachtoffer van een hack die vorige week plaatsvond. Vrijdag werd bekend dat de persoonlijke informatie van een kleine 13,2 miljoen spelers op straat is komen te liggen nadat een server van het Koreaanse gamebedrijf Nexon werd gehackt. Dat schrijft de krant Korea Herald.

De bemachtigde informatie is versleuteld, maar het risico bestaat dat hackers de registratiegegevens van spelers kunnen lezen. Het is niet bekend of creditcardgegevens hier ook onder vallen. Uitgever Nexon heeft Koreaanse spelers gevraagd hun wachtwoord voor de zekerheid te wijzigen.

De game-industrie wordt de laatste tijd vaker geplaagd door hackers. Sony haalde begin dit jaar zijn online netwerk na een hack een maand offline. Begin deze maand wisten hackers het online netwerk Steam binnen te dringen.

Maplestory is met meer dan honderd miljoen spelers één van de grootste online games ter wereld. Het spel is gratis te spelen waarbij gamers tegen betaling virtuele spullen kunnen aanschaffen.