Cruijff snapt niets van Van Gaal

Peterselieman

Johan Cruijff vindt het onbegrijpelijk dat Louis van Gaal de functie van algemeen directeur bij Ajax heeft aanvaard. "Het moet niet zo zijn dat mensen als Van Gaal en ik nu de touwtjes in handen gaan nemen. Dat is niet goed en moet ook niet", zegt hij in zijn column in de Telegraaf. "Wij zijn zestigers en moeten onze ervaring aanbieden."

Cruijff wil met de juridische stappen die hij heeft aangekondigd tegen zijn vier medecommissarissen een duidelijk signaal afgegeven. "Er is nu een generatie die, in tegenstelling tot de topvoetballers uit mijn tijd, zich ook buiten de sport heeft ontwikkeld", benadrukt hij. "Ze vertrouwen elkaar volledig en dus worden trucs die ze vorige week voor hun kiezen kregen niet gepikt."

Johan Cruijff
Cruijff snapt niets van Van Gaal (Foto: Pro Shots)

Cruijff krijgt bij zijn gang naar de rechter steun van jeugdtrainers Wim Jonk, Dennis Bergkamp, Ronald de Boer, Bryan Roy, John Bosman, Michel Kreek, Marc Overmars, Dean Gorré, Orlando Trustfull en Jaap Stam. Zij vinden de aanstelling van Louis van Gaal, Danny Blind en Martin Sturkenboom niet rechtsgeldig.

Het clubicoon wil van Ajax een club maken met ex-sporters aan het roer. "Het is van meet af aan mijn insteek geweest om Ajax in Nederland hiervan de trendsetter te laten zijn. De eerste sportorganisatie die door sporters wordt geleid. Met mijn persoon als trotse toeschouwer aan de zijlijn."