Ibrahimovic: "Ik ben blij met deze mijlpaal"

Niels (DerMeister)

Zlatan Ibrahimovic hielp AC Milan met twee treffers aan een 4-0 zege op Chievo Verona. De Zweed passeerde de grens van honderd doelpunten in de Serie A.

"Ik ben erg blij dat ik deze mijlpaal heb bereikt", zei Ibrahimovic tegen Italiaanse media. De spits scoorde twintig keer voor Milan, 23 voor Juventus en 57 treffers namens Internazionale. Voor zijn 101 doelpunten in de Serie A had Ibrahimovic 196 wedstijden nodig én de scherpte neem toe.

"Ik merk dat ik de laatste jaren steeds scherper wordt voor het doel. Daarvoor moet ik dit land denk ik bedanken", aldus de oud-Ajacied, die twee seizoenen geleden terugkeerde in Italië na een minder succesvol avontuur bij FC Barcelona. Ibrahimovic voelt zich nu op zijn plek bij AC Milan.

"We spelen de laatste weken goed en we er is veel zelfvertrouwen binnen de selectie. We konden het na rust rustig aan doen omdat de wedstrijd al beslist was. Laten we op deze manier verder gaan", zei Ibrahimovic. Behalve de spits scoorde ook Thiago Silva en Alexandre Pato voor rust.