Hamilton en Massa leggen ruzie bij

Peterselieman

Er is een einde gekomen aan de rivaliteit tussen Lewis Hamilton en Felipe Massa. Beide kemphanen kwamen elkaar dit Formule 1-seizoen veelvuldig op een negatieve manier tegen op het circuit en vlogen elkaar daarna verbaal in de haren.

In een poging een einde te maken aan deze ruzie besloot McLaren-rijder Hamilton na afloop van de Grand Prix van Brazilië het motorhome van Ferrari op te zoeken. Massa was daar op dat moment in gesprek met een aantal journalisten. "Ik had nooit iets tegen hem," begon de Ferrari-coureur. "Ik heb hem altijd gerespecteerd, zelfs na alles wat er dit jaar tussen ons gebeurd is. Het is mooi dat hij even langsgekomen is, want ik was het niet van plan, omdat ik niets fout heb gedaan."

Lewis Hamilton
Hamilton en Massa leggen ruzie bij (Foto: Pro Shots)

Hamilton: "Het is voor alle coureurs een lang en zwaar jaar geweest en ik hoop dat ze allemaal een goede winter zullen hebben. Het was goed om na afloop van de race even een fijn gesprek met Felipe te hebben gehad. Ik respecteer hem zeer en ik kijk er naar uit om volgend seizoen weer tegen hem te gaan racen."

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali heeft veel respect voor de actie van Hamilton om Massa op te zoeken. "Ik was vandaag erg blij om te zien dat Lewis Hamilton langskwam om Massa te omhelzen, want daar gaat het uiteindelijk om. Het was een goed gebaar en ik ben blij dat het op deze manier opgelost is."

De race in Brazilië was de laatste van het Formule 1-seizoen 2011. In de door Mark Webber gewonnen wedstrijd werd Massa vijfde, terwijl Hamilton door versnellingsbakproblemen niet aan de streep kwam. Op het moment van uitvallen van Hamilton was het duo in een strijd verwikkeld om de vijfde plaats.