Nys sterkste in Koksijde

Stefan (sportfreak)

Sven Nys heeft vanmiddag in Koksijde de voor eigen publiek de Wereldbekerwedstrijd veldrijden gewonnen. De Belg versloeg in een sprint zijn landgenoten Kevin Pauwels en Bart Aernouts.

Pauwels was na afloop boos omdat hij vond dat Nys hem hinderde in de sprint. Ploegleider Mario de Clercq besloot daarom een protest in te dienen, maar deze werd afgewezen. Nys zelf vond dat hij niks fout had gedaan. "Ik heb reglementair de deur voor hem dicht gedaan. Hij zat ook niet naast mij toen ik dat deed. Ik heb op deze manier niet mijn concurrent in gevaar gebracht”. Pauwels, die wel de leiding in het wereldbekerklassement behield, zag dat anders: "Als ik was doorgegaan, was ik tegen de grond gegaan.”

Beste Nederlander in Koksijde, waar in januari ook de wereldkampioenschappen plaatsvinden, was Thijs van Amerongen met een elfde plaats. Bij de beloften was Nederland een stuk succesvoller, de eerste vijf plaatsten werden bezet door Nederlanders.  Gert-Jan Bosman won voor Stan Godrie en Micki van Empel. Daarachter volgden nog wereldkampioen Lars van der Haar en Mike Teunissen. Mathieu van der Poel was de beste bij de junioren.