[Bundesliga] Dortmund aan kop na winst in Revierderby

Peterselieman

Borussia Dortmund is voor minimaal een dag koploper in de Bundesliga. De landskampioen won de Revierderby tegen Schalke 04 met 2-0 en passeert daarmee Borussia Mönchengladbach, dat zich vrijdagavond voor het eerst sinds 26 jaar weer eens aan kop van de Duitse competitie nestelde.

Bayern München, dat vorige week thuis van Dortmund verloor, kan morgen de koppositie weer voor zich opeisen. De ploeg moet dan op bezoek bij Mainz minimaal een punt pakken.

Dortmund kwam in een uitverkocht Signal Iduna Park na een kwartier spelen op voorsprong. De Pool Robert Lewandowski kopte raak op aangeven van Marcel Schmelzer. Na een uur spelen maakte Felipe Santana er 2-0 van. Klaas-Jan Huntelaar, dit seizoen al goed voor twaalf treffers, kwam nauwelijks in het stuk voor.

FC Augsburg wist voor het eerst sinds het debuut in de Bundesliga een thuiswedstrijd te winnen. VfL Wolfsburg werd door de ploeg van trainer Jos Luhukay met 2-0 verslagen. Bij Augsburg, dat voorlopig wel laatste blijft, stonden Paul Verhaegh en Lorenzo Davids in de basis.


Dortmund aan kop na winst in Revierderby (Foto: Novum)