Feyenoord wil Vormer aantrekken

Feyenoord heeft zich officieel bij Roda JC gemeld voor de overname van Ruud Vormer. De middenvelder moet in de zomer transfervrij naar Rotterdam-Zuid worden gehaald.

''Wij willen Ruud Vormer heel graag hebben'', laat Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, er geen gras over groeien. Een poosje geleden ontkende Van Geel nog fel al lang en breed akkoord te zijn met het jeugdproduct van AZ.

''Ruud kan volgens ons een meerwaarde bij Feyenoord worden. We gaan proberen tot een akkoord te komen'', zegt Van Geel inmiddels. De Rotterdammers hebben echter een grote concurrent in de strijd om de handtekening van Vormer. Het kapitaal krachtigere Vitesse ziet het ook wel zitten in de middenvelder. Ook de Arnhemmers hebben zich inmiddels in Kerkrade heeft gemeld.

Vormer zelf zet in op Feyenoord. ''Ik heb echter geen trek in een tussentijdse overstap'', laat hij ook meteen weten. ''Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik graag bij Feyenoord wil spelen. Mocht ik daar straks inderdaad spelen, ben ik met mijn 23 jaar bijna één van de oudste spelers. Ik kan qua coaching belangrijk zijn voor jonge spelers.'' Maar Vormer staart zich niet blind op Feyenoord. 

''Vitesse is ook een club waar veel potentie inzit. Ook die gesprekken ga ik met open vizier in'', aldus de speler van Roda JC in het Algemeen Dagblad.