Wenger: ''Ook zonder Van Persie kwaliteit''

Woefhap

Robin van Persie is dit seizoen met afstand de belangrijkste man van Arsenal. De Nederlander scoort vrijwel alle goals en zonder hem spelen The Gunners vaak een anoniem duel.

Toch is manager Arsène Wenger van mening dat Arsenal ook zonder Van Persie kwaliteit heeft. Ook afgelopen woensdag in de Champions League tegen Borussia Dortmund was de Oranje-international weer de belangrijkste man aan Arsenal-zijde. Met twee goals besliste hij het duel in het voordeel van Arsenal (2-1). 

"Robin is één van de betere, zo niet de beste spits van de wereld op dit moment", zegt Wenger tegen Sky Sports. "Natuurlijk, we zijn afhankelijk van Robin. Dat is altijd een probleem als je een speler in je team hebt die er zo met kop en schouders bovenuit steekt. Toch geloof ik dat als Robin weg zou vallen, we nog steeds veel kwaliteit hebben", vervolgt de manager. 

"Gervinho, Walcott en Arshavin kunnen ook scoren", wijst Wenger de pers op de resterende steunpilaren bij Arsenal. Die drie spelers zullen ongetwijfeld hun waarde hebben, maar bij hen ontbreekt het tot op heden nog wel aan scorend vermogen.

Van Persie rust geven zal Wenger voorlopig niet doen, nu de Nederlander elke wedstrijd trefzeker is. "Arshavin, Chamakh en Park moeten geduldig blijven. Ze krijgen nu geen kans, omdat Van Persie in bloedvorm is. Op lange termijn hebben we ze nodig."