Pieters kan aan herstel gaan werken

Frank (franklop)

Het rechterbeen van Erik Pieters mag volgende week uit het gips. Vanaf dan kan de linksback van PSV rustig aan zijn herstel gaan werken. Pieters is zeker tot de winterstop absent. Pieters liep vorige maand een vermoeidheidsbreuk in een middenvoetsbeentje op. Nadat het gips van het been van Pieters verwijderd is, wordt er een foto gemaakt. Daarnaast wordt er een revalidatieprogramma samengesteld voor de international, meldt De Telegraaf. Pieters zit inmiddels al zes weken in de lappenmand.

Het aantal blessures bij PSV is hoog. Trainer Fred Rutten moet naast Pieters ook Atiba Hutchinson en Stijn Wuytens langdurig missen. "Dat duurt veel te lang, al is dit geen verwijt naar het medische apparaat."

Rutten hoopt dat het tweetal snel aansluit bij Jong PSV. "Het zou goed zijn als ze voor de winterstop nog aan een aantal trainingen en wedstrijden kunnen meedoen. Als Hutchinson en Wuytens er na de winterstop willen staan, is het een must dat ze de voorbereiding op de tweede seizoenshelft meemaken."