Renault: "Uitspraken manager Kubica vreemd"

Peterselieman

Lotus Renault GP-teambaas Eric Boullier snapt niet waarom de manager van coureur Robert Kubica, Daniele Morelli, kwaad is op zijn renstal. Morelli zei eerder deze week dat Renault de media voorgelogen had door te stellen dat Kubica niet fit zou zijn voor de start van het seizoen 2012.

Renault liet eerder deze week weten dat Kubica het team gemeld had dat hij ondanks zijn intensieve revalidatie na zijn rally-ongeval niet op tijd fit zou zijn voor de eerste race van 2012. Morelli stelde dat het team de woorden van zijn pupil uit het verband had gerukt en dat Kubica in maart gewoon kan racen. Bovendien zou de Pool na dit jaar helemaal geen contract meer hebben met Renault, ondanks dat het team dat wel claimt.

Boullier is verbaasd over de woorden van Morelli. "Ik snap echt niet waarom hij boos is. We hadden samen besloten een persbericht de deur uit te doen en Daniele ging ook gewoon akkoord met het bericht dat wij hadden opgesteld. Daniele's hele verhaal is op niets gebaseerd," zei Boullier tegen Press Association. Hij stelt het spel altijd eerlijk gespeeld te hebben. "We zijn altijd heel duidelijk en professioneel geweest. We hebben lang op Robert gewacht en doen dat nog steeds, want we willen hem graag helpen."