'Afkopen contract Liuzzi duur voor HRT'

Peterselieman

Het lijkt er op dat het HRT F1 Team volgend jaar niet met coureur Vitantonio Liuzzi aan de start wil gaan verschijnen. Er zijn verschillende coureurs die naast de al vastgelegde Pedro de la Rosa willen racen, maar wil dit gebeuren dan moet het contract van Liuzzi worden afgekocht.

Volgens Autosprint heeft Liuzzi begin dit jaar voor drie seizoenen getekend en mocht het team hem willen vervangen dan zal er een grote zak met geld betaald gaan worden. Omdat het team niet veel financiële armslag heeft zal er een betalende coureur moeten worden aangetrokken, waardoor de renstal in een spagaat zit. De beslissing om De la Rosa aan te trekken is dan ook niet genomen door teambaas Kolles maar door het management in Spanje.

Momenteel bezet Red Bull-protegé Daniel Ricciardo nog het tweede stoeltje naast Liuzzi, maar de huidige stand van zaken lijkt het onwaarschijnlijk te maken dat er weer geld van de Oostenrijkers naar de Spaanse renstal zal gaan. Wat er zal gaan gebeuren met Riccardo hangt af van het besluit wie er volgend seizoen voor Scuderia Toro Rosso zal gaan rijden.