[WTF] Tipsarevic rekent af met Djokovic

zoem

Janko Tipsarevic heeft Novak Djokovic verslagen in zijn laatste wedstrijd op de ATP World Tour Finals. De 27-jarige Serviër was in drie sets te sterk voor zijn landgenoot: 3-6, 6-3, 6-3. De vervanger van Andy Murray eindigt ondanks zijn zege als laatste in de poule. Djokovic kan de halve finale nog bereiken.

De nummer één van de wereld is afhankelijk van David Ferrer, die later op vrijdag Tomas Berdych moet verslaan. In de andere poule plaatsten Roger Federer en Jo-Wilfried Tsonga zich voor de laatste vier.

Djokovic leek zich aanvankelijk te herstellen voor zijn matige partij tegen Ferrer. Hij maakte weinig fouten en had de partij onder controle. Bij een 2-1 stand plaatste Djokovic de eerste break. Hij hield zijn voorsprong vast en trok zo de eerste set naar zich toe.

In het tweede bedrijf ging het gelijk op, tot Tipsarevic toesloeg bij 3-2. De mondiale nummer negen brak nogmaals de service van zijn opponent en serveerde de set uit.

Tipsarevic hield ook in het beslissende bedrijf de overhand en plaatste in de openingsgame direct een break. Djokovic bleef veel onnodige fouten maken. Bij 5-3 benutte Tipsarevic zijn eerste wedstrijdpunt.