Manager Kubica: "Renault verdraaide woorden"

Peterselieman

De manager van Robert Kubica, Daniele Morelli, zegt dat de Poolse coureur gewoon op tijd fit zal zijn voor de start van het Formule 1-seizoen 2012. Hiermee gaat hij lijnrecht in tegen het bericht dat Lotus Renault GP naar buiten bracht over het tegenvallende herstel van de F1-rijder.

Kubica herstelt nog steeds van de rallycrash die hij in februari kende. De Pool zou eerder deze week Renault hebben laten weten dat hij niet klaar zal zijn voor de seizoensopener van 2012. "Ik begrijp niet waarom Renault de woorden van Robert heeft veranderd. Het is niet waar dat Robert niet op tijd fit zou zijn voor de eerste race van 2012. Robert heeft alleen gezegd dat hij niet zeker wist of hij wel op tijd in vorm zou zijn voor de eerste tests in februari," liet Morelli weten aan La Gazetta dello Sport.

Volgens de manager heeft Kubica ook helemaal geen contract meer bij Lotus Renault GP voor 2012. "Het contract loopt eind december af, dus vanaf 1 januari zijn we vrij om te gaan en staan waar we willen," zei Morelli die hiermee een voedingsbodem creëert voor de geruchten dat Kubica mogelijk naar Ferrari over zal stappen. Onderhandelingen met Renault zijn zeker niet aan de orde. "We hebben het nooit over 2013 gehad."