Kamp wil nog geen deeltijd-WW

Redactie

Minister van Sociale Zaken Henk Kamp (VVD) vindt het nog te vroeg om de deeltijd-WW weer in te voeren. Dat heeft Kamp woensdag gezegd tegen de NOS.

"Als er sprake is van een crisis wil ik eerst kijken of die tijdelijk is en of deeltijd-WW dan de beste maatregel is of dat er alternatieven zijn. We zijn nu bezig om te bereiken dat de crisis er niet komt", zei Kamp. Bovendien kost de deeltijd-WW veel geld, wat betekent dat de overheid dan elders extra moet bezuinigen.

FNV-voorzitter Agnes Jongerius heeft Kamp per brief gevraagd de regeling weer open te stellen voor bedrijven die in nood zijn geraakt door de crisis, zo werd woensdagochtend bekend. Eerder bepleitten de werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland ook dat de deeltijd-WW weer van kracht wordt.

De deeltijd-WW maakte het tussen 2009 en juli van dit jaar mogelijk dat werknemers voor een deel van hun werktijd een WW-uitkering kregen. Bedrijven die door de crisis minder opdrachten en dus te weinig werk hadden, hoefden zo geen mensen te ontslaan.