'Buitenlander ontvoerd in zuiden Jemen'

Redactie

Jemenitische separatisten hebben dinsdag een buitenlandse vrouw en haar chauffeur ontvoerd in het zuiden van Jemen. Dat heeft een medewerker van de Jemenitische veiligheidsdiensten gezegd.

Volgens de medewerker, die anoniem wil blijven, onderhandelt het Jemenitische leger met de separatisten over de vrijlating van het tweetal. De ontvoerders zouden behoren tot de Zuidelijke Beweging, die onafhankelijkheid voor het zuiden van Jemen nastreeft.

De chauffeur en de vrouw - naar verluidt een Franse vrouw die in Marokko is geboren - werden ontvoerd toen ze rondreden in de provincie Lahj. Het tweetal is meegenomen naar de havenstad Aden. Wat de vrouw in Lahj deed is niet duidelijk, maar volgens de eerste berichten zou de vrouw rond hebben gereden in een voertuig van het Rode Kruis of werkzaam zijn voor UNHCR.

Een woordvoerder van UNHCR zei echter niet op de hoogte te zijn van de ontvoering van een medewerker. Ook het Internationale Rode Kruis en het Franse ministerie van buitenlandse verklaarden niets te weten van een ontvoering.