Captain America-ster vervangt James Franco

Borizzz

Chris Evans wil de mentor spelen van een moordenaar in het drama The Iceman. De Captain America-acteur is in onderhandeling om de hoofdrol over te nemen van James Franco, schrijft de Amerikaanse film- en tv-website Deadline.

De 37-jarige Michael Shannon speelt de rol van de huurmoordenaar Richard Kuklinski, die werkte voor de maffia. De 30-jarige Evans overweegt de rol van zijn mentor Robert Pronge. Waarom Franco uit het filmproject stapte is onbekend.

Kuklinski pleegde naar eigen zeggen op zijn veertiende zijn eerste moord. Hij doodde hij in totaal meer dan tweehonderdvijftig mensen en overleed in 2006 in de gevangenis. Kuklinski had naast zijn bestaan als koelbloedige moordenaar een gezin met zijn vrouw, in de film een rol van Maggie Gyllenhaal.

Het drama is gebaseerd op boek The Iceman: The True Story of a Cold-Blooded Killer dat Anthony Bruno in 1994 publiceerde over de moordenaar. Ariel Vromen schreef het scenario en gaat de film regisseren. The Iceman moet in 2013 in de bioscopen verschijnen.