Julie Delpy maakt film over The Clash-zanger

Borizzz

De Franse actrice en regisseuse Julie Delpy gaat een film maken over het leven van The Clash-zanger Joe Strummer. Dat schrijft het Amerikaanse filmblad Variety. De film The Right Profile is vernoemd naar een liedje van de punkband.

De biografische film speelt zich af in 1982, toen Strummer een maand lang rondzwierf in Frankrijk. In dat jaar had de Engelse band een grote hit met het album Combat Rock, met daarop het bekende nummer Should I Stay Or Should I Go.

Vlak voor het verschijnen van het album raadde zijn manager Strummer aan even uit de publiciteit te verdwijnen, om de aandacht op de band te vestigen. De zanger vertrok en liet niemand weten waar hij was. Strummer overleed in 2002.

De 41-jarige Julie Delpy heeft net de opnames afgerond van de komedie 2 Days in New York met de Amerikaanse komiek Chris Rock. De film is een vervolg op haar komedie 2 Days in Paris. De actrice is ook in gesprek met acteur Ethan Hawke over een vervolg op hun twee romantische drama's Before Sunrise en Before Sunset.