Nieuw Xbox 360 dashboard op 6 december

Rico (RBWO)

Nog twee weken en dan zal er een nieuw Xbox 360 Dashboard uitkomen. Dit dashboard zal voor alle Xbox Live-members beschikbaar zijn.

De gratis update zal ervoor zorgen dat de Xbox 360-interface grafisch hetzelfde zal gaan worden als Microsofts Windows en Windows Phone-producten. Door middel van deze update zal het dashboard dus een bepaalde 'Metro'-stijl krijgen.

Tevens is er bij deze update voor gezorgd dat er extra Kinect-functies zullen zijn en dat cloud saving mogelijk is voor Xbox Live Gold Members. Ook zullen er diverse applicaties worden aangeboden, het zal mogelijk zijn om bijvoorbeeld naar de BBC te kijken.

Op dit moment is het alleen mogelijk om met de Xbox 360 controller te navigeren tussen diverse kanalen. Met de extra Kinect- functies zal het ook mogelijk worden om spraakgestuurde commando's te geven en met je handen te navigeren tussen de kanalen.

Wanneer men gebruikmaakt van Facebook zal het tevens ook mogelijk zijn om via Xbox Live op Facebook status updates te posten en achievements te laten zien.