[Premier League] Tottenham derde na zege op Aston Villa

Niels (DerMeister)

Tottenham Hotspur heeft maandag een simpele 2-0 zege geboekt op Aston Villa. Emmanuel Adebayor maakte beide goals op White Hart Lane, in de veertiende en de veertigste minuut. De Londense ploeg klimt door de overwinning naar de derde plaats in de Premier League met 25 punten uit elf duels, negen punten minder dan koploper Manchester City. Die ploeg speelde echter een wedstrijd meer.

In Londen was het de thuisploeg die de wedstrijd vanaf het begin domineerde. Na een klein kwartier opende Adebayor met een halve omhaal de score. De Togolese spits was vervolgens bij nog een aantal kansen betrokken en ook Rafael van der Vaart, die zijn rentree maakte nadat hij bij het Nederlands elftal een blessure opliep, kwam dichtbij een treffer.

Uiteindelijk besliste Adebayor de wedstrijd al voor rust nadat een voorzet van Gareth Bale tussen doelman en verdediger inviel. De Spurs-spits twijfelde geen moment en tikte binnen. Na rust was de wedstrijd duidelijk al gespeeld. Adebayor ging nog op jacht naar zijn derde treffer, maar die viel niet.


Tottenham derde na zege op Aston Villa (Foto: Novum)